Monk

Ići dole

Monk Empty Monk

Počalji od .But Home Is Nowhere. taj Sub Avg 07, 2010 10:24 am

Monk Monk_100

Ova krajnje neobična serija autora Adrijena Brekmana, scenariste čuvenog američkog serijala „Saturday Night Live“ u centru pažnje ima detektiva Ejdrijena Monka (Toni Šalub). Nekadašnji najbolji detektiv policije San Franciska, poznat po nekonvencionalnim metodama, fotografskom pamćenju i sposobnosti da reši i najsloženije i najintrigantnije slučajeve, odrastao je sa blažim oblikom opsesivno-kompulsivnog poremećaja i sa tikovima.

Međutim, nakon ubistva njegove žene Trudi, koje nikada nije rešeno, Monk je doživeo nervni slom, zatvorio se u sebe i skoro tri godine odbijao da izađe iz kuće. Zbog svog poremaćaja razvio je veliki broj fobija: plaši se bacila, visine, pa čak i mleka. Ali, uz pomoć medicinske sestre Šerone Fleming (Biti Šram), uspeo je da prevaziđe agorafobiju i počeo je da radi kao konsultant u policiji, i to na naročito komplikovanim slučajevima.

Jedan od izvršnih producenata, Dejvid Hoberman, objašnjava da je u početku ideja bila da se napravi serija o detektivu nalik inspektoru Kluzou, ali koji pri tom pati od opsesivno-kompulsivnog poremećaja. Međutim, kada se u seriju uključio Endi Brekman, on je, inspirisan Šerlokom Holmsom, stvorio lik Adrijena Monka, dok je Monkova medicinska sestra (Biti Šram) nalik doktoru Votsonu, a prema liku inspektora Lestarda nastao je lik kapetana Stotlemajera (Ted Levin).

_________________

Monk Yu10
.But Home Is Nowhere.
.But Home Is Nowhere.
VIP Member
VIP Member

Posts : 54742
Age : 27
Location : Th!S CeLLuL0!d DrEaM

http://poet-world.darkbb.com/forum.htm

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu